Webdesign

Webdesign

[rank_math_breadcrumb]

De website is een van de belangrijkste aspecten van online branding. Een van de belangrijkste onderdelen is het design. De website is de plek waar de customer journey begint en wat uiteindelijk leidt tot de aankoop van een product, dienst of een ander doel. Een gebrek in het webdesign is kritiek voor een onderneming, klanten zullen de website verlaten en zelfs voor de concurrent kiezen.

Met het oog op de juiste branche en doelgroep, ontwerpen wij websites en ontwikkelen we de best passende gebruikerservaring. Naast een “mooi design” komt er veel meer kijken bij de ontwikkeling en het design van een website. Een goed webdesign trekt de aandacht, wekt interesse en verlangen op en zet de bezoeker aan tot actie.

UX design

In een wereld waarin online gebruikers in een paar seconden beslissen of ze een site en het bedrijf erachter vertrouwen, is het erg belangrijk om ze tevreden te houden. Een onderdeel hiervan is om het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken om zijn doel te bereiken. Hoe de gebruiker zich voelt wanneer hij of zij met de website in aanraking komt, wordt de User Experience (UX) genoemd.

Meer weten over webdesign en UX design?

Neem contact met ons op!

E-mail: info@nieuwww.nl
Telefoon: +31 (0)43 850 26 46

Zij zijn al vernieuwd door ons

Waarom is UX zo belangrijk?

UX design moet voldoen aan de behoeften van de gebruiker en doelgroep. Alles wat de bezoeker ervaart, bewust of onbewust, wordt gerefereerd aan het merk. Het is gericht op het bieden van positieve ervaringen die gebruikers loyaal houden aan het bedrijf of merk. Door de UX steeds meer te optimaliseren wordt de customer journey ook steeds beter, wat weer een positief effect heeft op het hoofddoel van de website.

Wat is de balans UX en design?

Hoe gebruiksvriendelijker de website, hoe groter de kans dat mensen zich met de content bezighouden en de gewenste actie ondernemen. Een goed webdesign heeft als doel de beste gebruikerservaring te bieden, wat zich uiteindelijk vertaalt in conversies.

User Experience is voor iedere gebruiker anders. De beste User Experience bestaat dus niet uit één specifieke oplossing. Het doel is om de gebruikers tevreden te houden. Dit houdt in dat we de juiste balans moeten vinden tussen design en UX. 

Wat is de juiste balans?
Hier komen we achter door gebruik te maken van testpanels. We kruipen in het hoofd van de gebruikers en praten met ze. Met behulp van heatmap tools analyseren we het gedrag van de gebruiker en passen het design aan waar nodig is.

Bekijk meer van onze projecten

NIEUWWW blijft vernieuwend