SEO

SEO

[rank_math_breadcrumb]

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Het doel van SEO-optimalisatie is het verbeteren van de positie van een website in de zoekresultaten van Google. Een hogere ranking betekent ook dat er meer verkeer aangetrokken wordt – en idealiter wordt dat verkeer om gezet in klanten en leads.

Waarom is SEO belangrijk?

Search Engine Optimization brengt organisch verkeer naar de site. Organisch verkeer zijn bezoekers die via een zoekopdracht op Google op de website komen. Organisch verkeer is gratis, in tegenstelling tot Google Ads waar er per klik moet worden betaald.

SEO kan worden gedefinieerd als een digitale marketingstrategie die helpt bij het verhogen van de kwantiteit en kwaliteit van het verkeer naar de website

SEO en Google Analytics

De inzichten in SEO die Google Analytics geeft zijn ook van onschatbare waarde. Het helpt vragen te beantwoorden over hoe gebruikers de site vinden en hoe ze er mee omgaan:

 

  • Hoeveel zoekverkeer krijgt de site?
  • Welke landingspagina’s krijgt het meeste verkeer?
  • Welke zoekopdrachten gebruiken bezoekers om de site te vinden?

Hoe meer gegevens uit Google Analytics, des te beter de SEO kan worden geoptimaliseerd. Google Analytics is een platform dat een overvloed aan gegevens biedt. Door de juiste rapporten te raadplegen en hier een plan van te maken kan de SEO van de site sterk worden verbeterd.

Meer weten over SEO EN GOOGLE ANALYTICS?

Neem contact met ons op!

E-mail: info@nieuwww.nl
Telefoon: +31 (0)43 850 26 46

Zij zijn al vernieuwd door ons

Bekijk meer van onze projecten

NIEUWWW blijft vernieuwend